Suits

Koskoca 9 sezon dile kolay. Diziye başlayalı yıllar olmuş ve şimdi dönüp bakınca tüm kadroyu alıp kocaman sanal aileme dahil ettiğimi yeni yeni anlıyorum. Başka bir yapımda başka bir kişilik olarak karşıma çıktıklarında yeni karakterlerini kabullenemeyebilirim hatta. 

Değişik bir temada ilerleyen bir dizi izlemek isterken hukuk üzerine kurulmuş bu diziye tereddütsüz başlamıştım. Çok başarılı bir avukat olan Harvey Specter, şirketin kurucu ortaklarından Jessica Pearson, Harvey kadar başarılı olamasa da onun en büyük hayranı ve gizli düşmanı Louis Litt ve Harvey'in aşırı yetenekli güzel sekreteri Donna Paulsen. İsimlerini sayarken bile çokça sahne gözümün önünden geçti. Bu dizinin oyuncu kadrosu ile ilgili önemli bir nokta var ki o da İngiltere düşhesi (eski düşhesi) Meghan Markle'ın da dizide junior bir avukatı oynaması.

New York'un en ünlü avukatlık şirketlerinden Pearson Hardman'da tam da Harvey'in yanına yetiştirmek üzere avukat almak için adaylarla görüşme yaptığı sırada esas oğlan Mike Ross'un polisten kaçarken kendini tesadüfen Harvey'in odasında bulması ve onu etkilemesi ile başlıyor tüm hikaye. O andan sonra Harvard mezunu avukat çalıştırmayı ilke edinmiş şirket avukat bile olmayan biriyle davalara katılmaya başlıyor, tabi gerçeği saklayarak. Bu sır, sır olmaktan çıkana kadar güzel davalar izliyoruz ancak bir yerden sonra malesef mahkeme salonu veya bir dava bile göremiyoruz. 

9 sezon az değil. Bir yerden sonra konular dağılmaya ve hukukla ilgili bir şeyler göremez hale geldik ancak ilk baştaki kredileri diziyi yine de izlememizi sağladı. Bunun dışında Amerika'daki hukuk sistemi ile ilgili bazı işleyişleri de öğrenmiş olduk. Jüri kavramını zaten biliyoruz ama davalı ve davacının anlaşması, isim ortaklığı, küçük ortaklık, büyük ortaklık ve bu ortaklıkların gerektirdiği kurtlar sofrası ve daha pek çok şey vardı içeriğinde. Değişik bir konunun ilgimizi cezbetmesine tüm bu yeni kavramların da eklenmesi ile birlikte hem karakterleri hem de senaryoyu kendinizinkiymiş gibi benimsiyorsunuz. 

İzlerken biraz hızlı gelebilir. Altyazıyı okumak bile zor oluyor ilk başta. Hatta bazı cümleleri anlamıyorsunuz bile. Ama kısa sürede alışıp bir bölüm daha moduna giriyorsunuz.


Yayınlanma tarihi: 2011-2019
Süre: 44 dk.
Bölüm Sayısı: 134

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother