Jack London - Yıldız Gezgini


San Quentin hapishanesindeki günlerini daha iyi hale getirebilmek için müdüre işe yarar bilgiler vermek isteyen Winwood sinsice bir plan yapar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan 40 müebbetlik mahkumu hapishaneden kaçabileceklerine inandırır. Onları ikna ettikten sonra bu 40 müebbetlik mahkumun kaçacağını hapishane müdürü Atherton'a da söyler ve suç üstü yakalanmalarına neden olur. Ama asıl büyük problem Winwood'un müdüre anlattığı hikayede inandırıcılık payının artması için mahkumlarca içeriye sokulmuş büyük miktarda dinamitten de bahsedilmesidir. Winwood'a bu dinamitin yeri sorulduğunda ise yerini sadece Darrell Standing'in bildiğini söyleyecektir. 

Darrell Standing cinayetten müebbet yemiş bir mahkumdur. Hakkında hiçbir şey bilmediği dinamitlerin yerini söylemediği için tecritte uzun yıllar geçirir. Kendisi gibi hücreye atılmış iki arkadaşı ile birlikte basit bir şifreleme yöntemiyle muhabbet ederek günlerini geçirirler. 

Müdür Atherton istediğini alamadığı zamanlarda bu mahkumlara deli gömleği giydirip aç susuz bırakma cezası verir. Tecrit hapsindeki arkadaşlarından birisi Standing'e bu cezaya ölmeden dayanabilmesi için çok enteresan bir tecrübesini anlatır. Astral seyahat tarzı bu yöntem Standing'de farklı işler ve bundan önceki bedenlerine dönebilme gücünü keşfeder. Bu saatten sonra da değişik zamanlarda ve bedenlerde hayat bulmuş Standing'in bazen maceralı bazen de sıkıcı hayatlarından kesitleri öğrenmeye başlıyoruz.  

Yayınevi: İş Bankası Yayınları
Sayfa Sayısı: 339
Türkçesi: Fadime Kahya

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

How I Met Your Mother