Sense8

Konusu müthiş, karakterlerin hepsi ayrı çekici ama işlenişi ve verilen mesajlar klasik netflix standartlarında. Hepsi hakkında bir şeyler yazacağım.

8 ana karakter var dizide. Hepsinin anne babası var ve hatta farklı farklı ülkelerden insanlar ama duyusal anlamda kardeşler. Yani kendi anneleri dışında onları birbirine bağlayan farklı bir anneleri daha var. Ne zaman birinin yardıma ihtiyacı olsa, boşta olan bir duyusal kardeşi oraya gelebiliyor. Sadece onlar birbirlerini görebiliyorlar çünkü gelen kişi aslında fiziksel anlamda orada bulunmuyor. Onun özellikleri (dövüşebilme, yalan söyleyebilme vs.) o anlık diğerine geçiyor. Biraz karışık ama izleyince böyle gelmiyor tabi :)

Karakterler ise birbirinden çok farklı. Bilim adamı, oyuncu, hacker, polis, dj, otobüs şoförü gibi farklı farklı mesleklerden geliyorlar. Hepsini o kadar seviyor ve sahipleniyorsunuz ki uzun süre kimin favoriniz olduğunu seçemiyorsunuz bile.

Gelelim netflixin her diziye eşcinsellik, gay veya lezbiyen kavramlarını zorla sıkıştırmasına. Bazen propaganda ayarı o kadar kaçmıştı ki dizinin güzelim konusu bile harcandı. Çoğu sahneyi atlaya atlaya geçmek zorunda kaldım. Güzel bir dizi çekmekten çok izleyenlerin beyinlerine ne sokabilsek kardır mantığıyla çekilmiş. 

Konu ve karakterler çok iyi olduğu halde tavsiye etmiyorum. 2 sezon olmasına rağmen bıraksam mı ki diye diye bitirdim. Netflix bi sal bizi yaa sadece dizi izlemeye geliyoruz =)


Yayınlanma tarihi: 2015-2018
Süre: 60 dk.
Bölüm Sayısı:24

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother