Prison Break


İzleyeli epey zaman oldu ama hala hafızamdan silinmeyecek ve yeri çok başka olarak kalacak bir dizi. Bence yaşattığı heyecan bakımından daha iyisi yok. Bunu şuna dayanarak söylüyorum; sık sık videoyu durdurup kalp atışlarımın normale dönmesini beklemek zorunda kalmıştım izlerken. 

Prison Break aslında çoğu kişinin hapishaneden kaçış konulu dizi olarak bildiği hit olmuş bir yapım. 

Michael Scofield aslında örnek bir vatandaş, suçla işi olmayan işinde gücünde bir yapı mühendisidir. Abisi Lincoln Burrows ise tam aksine başını belaya sokmuş ve kötü adamlarla iş yapmış, en sonunda soluğu hapishanede almış bir baş belası.

Lincoln idam cezasına çarptırılmış bir mahkum olsa da esas suçlu o değildir. Yine de bunu ispatlayabilecekleri kadar vakitleri yoktur ve Michael abisini kurtarmak için kasıtlı olarak suç işleyerek aynı hapishaneye girer. 

Olayların sonraki akışı tamamen çok zekice kurgulanmış ve her bir adım çok daha öncesinden hesaplanmış olarak devam ediyor. 

Bir bölümü bitirir bitirmez diğerini izlemek için sabırsızlanacağınız bir dizi arayışındaysanız tercihiniz kesinlikle Prison Break olmalı.



Yayınlanma tarihi: 2005-2009
Süre: 44 dk.
Bölüm Sayısı:81

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother