Val McDermic - Kadın Genleri

Val McDermic'in bir diğer ve elimdeki son Kate Brannigan polisiye kitabını da bitirdim. Kalan bir kaç kitabını da piyasada bulabilir miyim bilmiyorum ama denk gelirsem hiç düşünmeden alırım. 

Aslında Dedektif Rizzoli Isles'lı kitapları okuduktan sonra daha iyi bir kadın dedektif karakteri gelemez diye düşünüyordum ama en az onun kadar iyi ve ek olarak çok daha eğlenceli Kate Brannigan karakteri de okuyanı sürükleyerek kitabın sonuna ne zaman geldiğini bile unutturacak özellikte.

Kate Brannigan serisinde en beğendim özellik baş karakterin aynı anda birden fazla ilgi çekici vaka üzerinde çalışması ve bunlara ek olarak özel hayatını da bu konulara dahil etmesi. Silah kullanmadığı için her şeyi aklıyla çözmesi ve uyguladığı şiddet skalasının maksimum değerinin bildiği dövüş sanatları çerçevesinde olması da onu diğer polisiye kitaplarından ayıran başka bir özelliği. Oysa ki biz bile dedektiflik romanlarında karakterlerin cesur ve silahlı olmalarına güveniyoruz.

Olaylardan bahsedecek olursam, Kate'e ünlü bir rock grubunun konserlerinin sabote edilmesi, afişlerinin asılır asılmaz imha edilmesi ve bu yüzden bir türlü konser verememeleri üzerine bir vaka gelir. Başkasının bölgesinde iş yapmaya çalışan menajer ihtimali üzerinde durulur ama olayın aslı çok daha derindedir. Hatta bölgenin en uzun süredir sahibi olan kişi bile bu durumdan muzdariptir.

Bir diğer ilgi çekici vaka ise lezbiyen çiftlerin çocuk sahibi olması üzerinedir. Bebeğin erkek olma ihtimalini tamamıyla kaldırıp iki taraftan da X kromozomu alarak çocuk sahibi olmayla ilgili gizlice yürütülen ve tehlikeleri henüz gün yüzüne çıkmamış bilimsel bir çalışma, kimliği net olmayan bir doktor tarafından yürütülmektedir. Bu doktorun beklenmedik bir anda öldürülmesi ise onun tedavisine gizlice katılan hastaları, kimliklerinin açığa çıkma tehlikesiyle karşı karşıya getirmektedir.

Bunların dışında Kate'in hızlı akan hayatı daha fazla sorunu çektiği için çalıştığı büroda da sorunlar peşini bırakmaz.

Yani çok fazla karakter, çok fazla olay, çok fazla sorun ama yazarın sade anlatımı sayesinde az kafa karışıklığı ile okuyabileceğiniz bir kitap tavsiye ediyorum. 


Yayınevi: Maceraperest Kitaplar
Sayfa Sayısı: 255
Türkçesi: Şen Süer Kaya
  

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother