Val McDermid - Temiz İş

Öncelikle bunun Kate Brannigan isimli dedektifle ilgili yazılan 6 kitaptan biri olduğunu belirteyim. Ben serinin 3 kitabını kitap fuarından almıştım. Eski usul saman kağıdına basılmış olduğu için dikkatimi çekmişti ama bu kadar iyi çıkacağını hiç tahmin etmiyordum. Okumadığım son bir tane kaldı ama elimde olmayanları da bulabilirsem kesinlikle alacağım :)

Diğer kitapların da benzer olduğunu tahmin ederek seride genel olarak şahısların şantaj, ihanet, soygun, cinayet gibi durumlardan kurtulmak veya temize çıkmak için başvurduğu başarılı bir dedektifin olayları cesurca çözmesine şahit olacaksınız. Şunu da belirteyim, arkadaşlarının mesleklerini zekice kendi davaları için kullanabilmesi bize geniş bir perspektif sunuyor ki bu da okumayı keyifli hale getiriyor.  

Kate'in güvenlik sistemini kurduğu malikanelerden birinden Monet'in bir tablosu saniyeler içinde çalınır. Sigorta şirketinin bu işten az maliyetle çıkmaya çalışması ev sahibini tabloyu bulmaya zorlar çünkü malikaneler eve gelen ziyaretçiler sayesinde yüksek miktarda paralar kazanır ki biz bunu TLC izleye izleye öğrendik =) Kate'in tek işi bu değildir. Çok ünlü bir temizlik ürünü şirketinin sahibi şantaja maruz kalmıştır ama bunu ilk başta önemsemez ta ki kendi ürünün yanında arsenik zehirlenmesiyle ölen maktuller basına çıkana kadar. Ama ilginç olan deterjanların içinde arsenik yoktur yani en azından orijinal olanlarında. 

Dedektif filmlerini ve romanlarını seviyorsanız ki ben Rizzoli Isles okuduktan sonra kadın merkezli olanlarını çok seviyorum, o halde bu seri tam size göre.   

Sayfa Sayısı: 259
Yayınevi: Maceraperest Kitaplar
Türkçesi: Şen Süer Kaya

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother