Lost


Ben dahil 90lı yılların başında doğanların çoğunun izlediği ilk yabancı televizyon serisi olan Lost 2004-2010 yılları arasında çekildi ve 6 sezon sürdü. Şimdilerde ne zaman en iyi diziler listelerini incelesem Lost'un adını maalesef ki göremiyorum. Bunun sebebi eskide kalması, çok fazla yeni dizi çekilmesi, denenmeye değer görülmemesi ya da yıllarca adından bahsettirdiği için bir bıkkınlık oluşturması olabilir ama asla hak etmediğinden değil. 

Dizi Türkiye'de yayınlanmaya başlamadan önce günlerce reklamının döndüğünü ve sadece ilk bölüm için bile çok yüksek miktarda harcama yapıldığı hatırlıyorum. 

Bu dizi için aklıma gelen ilk kelime "enteresan" oluyor. Bunun dışında macera, bazen gerilim ve dram bazen de komedi diyebilirim. Ama temel anlamda çok ilgi çekici ve bir bölüm bitirince diğerini açmamak için kendinizle ciddi anlamda mücadele vermeniz gerekiyor çünkü kesinlikle sıkıcı ve sıradan şeklinde tanımlanamaz. Çok fazla karakter var ve her bölüm bir karakter üzerine daha fazla yoğunlaşılıyor. Uçağa bindikleri gün, daha öncesi, belki çok daha öncesi ada hayatlarının arasına flashbacklerle sıkıştırılıyor. Ayrıca kurgu sadece adada hayatta kalma mücadelesinden de ibaret değil. Adanın değişik güçleri var. Yani aslında adanın da bir geçmişi var ve ileriki bölümlerde bunları da yavaş yavaş öğreniyorsunuz. Bu diziyle ilgili tek kötü şey finaliydi. O kadar güzel ve fantastik bir kurgusu vardı ki finalini yapabilmek imkansız hale geldi. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim; izledikçe en çok 'vay bee' dedirten dizidir ve tartışmaya kesinlikle kapalıdır. =)

Yayınlanma tarihi: 2004-2010
Süre: 44 dk.
Bölüm Sayısı:118

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother