John Lawrence Reynolds - Gizli Örgütler

Bence herkes komplo teorilerini sever. Bunların ne kadarına inanmalıyız ya da inanmalı mıyız konusu ise önemli bir seçimdir.

Sayısı gün geçtikçe artan gizli örgütlerin kimisi gerçekten gizlidir kimisi gözümüzün önündedir, kimisi tarihe karışmıştır kimisinin hala dünyayı yönetmede etkili olduğu düşünülür. 

Çevirisi çok güzel yapılmış 13 bölümden oluşan bu kitap gizli örgütlere merak sarmış kişiler için orta seviye bilgiler içeriyor. Yazar kesinlikle sizi bu örgütlerin varlığına inandırma çabasına girmiyor hatta bu komplo teorilerine bulaşan insanları ciddiyetsiz ve eğlence meraklısı olmakla suçluyor ki bence haklı :) Eğer gizli örgütler bizim dünümüzü, bugünümüzü ve yarınımızı etkileyecek kadar güçlülerse bunları araştırıp kafa yormaktansa kendimizi geliştirip kaliteli insanlar haline gelmeye çalışmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Kitabı okurken en çok cadılarla ilgili bölüm ilgimi çekti. Biliyorsunuz bundan yıllar önce birçok kadın cadılıkla suçlanıp vahşice katledilmişti. O dönemlerde cadılık suçundan yargılanan kadınların yargılanma şekliyle ilgili enteresan yollar izlenmiş. Mesela; 

Kaynar su testi: Kadının kolu kaynar suya sokulur ve eğer su toplarsa cadıdır.
Ateş testi: Kadın ateşte yürütülür ve eğer ayağı zarar görürse cadıdır.
Boğulma testi: En enteresanı da bu bence. Kadın suya atılır ve eğer boğulup ölürse masumdur ama ölmezse cadıdır ve idam edilir. Yani suçlanıyorsanız kesin idam edileceksiniz.

Yayınevi: Koridor
Sayfa Sayısı: 367
Türkçesi: Şükrü Kanter

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother