Ahmet Turgut - Türk Peygamber Bozkırın Sırrı

Ayeti Kerime'de geçen "Biz her rasûlü kendi toplumunun dili ile gönderdik ki onlara en anlaşılır şekilde açıklasın" ayetinden yola çıkarak günümüzden 3 bin yıl önce ortalama büyüklükteki bir obaya gönderilmiş Türk peygamberin hayatını konu alan bir kitap.

Öktem ve Aşena dünyaya gelir gelmez öksüz kalan ikiz kardeşlerdir. Üvey annelerinin de aileye katılmasıyla iki erkek kardeşe daha sahip olurlar ve birlikte uyum içinde yaşarlar.

Otacı olan Ökten hamile eşinin hastalığına deva bulmak için oba dışında şifalı ot arayışındayken gaipten anlam veremediği sesler duyar. Geri döndüğünde beklenenden daha erken bir vakitte vergi almaya gelen Tigin'in adamlarıyla obadakiler arasında çok büyük bir problem yaşandığını görür. Karşılaştığı manzarayı ve biraz evvel duyduğu anlamsız sesleri birleştirdiğinde bir masumun canının kurtulmasına vesile olacağını ve kendisinin diğer insanlardan farklı olduğunu anlar. Bundan sonraki hayatını ruhlarla sanemlere tapan halkına yaratıcıyı anlatmaya adayacağı zorlu sürece girer.

Akıcı olduğu için kısa sürede bitirdiğim bir kitap oldu. Konu çok ilgimi çekmedi ama eski dönemlerde yaşamış Türklerin oba hayatı, yönetim şekilleri ve gelenekleri cezbedici geldiği için sıkılmadan okudum. 😊

Yayınevi: Profil Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 472

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother