The White Queen


Yine bir kitap uyarlaması olan 10 bölümlük güzel bir dizi izledim. Her gün 1 bölüm izleyerek ilerleyeyim diye planlamıştım ama bağlanıp 8 bölümü bir günde izledim =)

Dizi uzun bir süreci anlatıyor hatta tarih dersinde çift gül savaşı olarak adının geçtiğini hatırlıyorum. Bu bir iç savaş ve arması beyaz gül olan York Hanedanı ile kırmızı gül olan Lancaster Hanedanı arasında taht kavgası olarak gerçekleşiyor. 1964 yılından başlıyoruz ve bazen bir bölüm içinde 3-4 yıllık süreci de görebiliyoruz.

Tahtı en son ele geçiren York Hanedanından genç ve yakışıklı IV. Edward yolda giderken karşısına çıkan Lancaster Hanedanı destekçisi River ailesinin dul ve 2 çocuk annesi Elizabeth'i görür görmez aşık ve bu York Hanedanı içinde bölünmelere sebep olur. Zira River ailesinin kadınları büyücülük yapmalarıyla bilinir yani cadıdırlar. 

İngiliz tahtının kaderi sadece Elizabeth'e bağlı değildir tabi ki. Lancaster Hanedanından Margaret Beaufort da küçük oğlunu tahta geçirmek için her türlü boşluğu değerlendirir. Lancaster Hanedanı dindar olan taraftır. Tüm bunların dışında Kral IV. Edward'ın erkek kardeşi ile evlenen Anne Neville de bu yarışın içine yavaş yavaş çekilir.

Bence çok heyecanlı ve merak uyandırıcıydı. Erkekler tarihe yön vermek için savaşsa da onlarınki kadar hatta daha etkili olan kadınların da neler yapabildiğini izleyeceksiniz. 

Yayınlanma tarihi: 2013
Süre: 60 dk.
Bölüm Sayısı:10



Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother