Mete Yarar & Ceyhun Bozkurt - Darbenin Kayıp Saatleri

Galiba okuduğum ilk araştırma inceleme kitabıydı. Yaşadığımız en uzun gecelerden birisi olan 15 Temmuz gecesi analiz edilip ülkemizin dört bir yanında gerçekleşen ayaklanma hareketi saat saat ele alınmış. Aslında bu konuda söylenecek çok bir şey yok. Televizyon ekranlarında aylarca olanı biteni izledik, analizleri dinledik. Olanları tekrardan hatırlamama ve gözümden kaçırdığım bazı gizli kahramanların farkına varmamı sağladı. 

Hiç bir zaman unutmamamız gereken bir gerçek var ki o da başka vatanımızın olmadığıdır. Bu olaya hükümete yönelik olarak değil de cumhuriyete ve özgürlüğümüze yönelik bir darbe gözüyle bakmamız gerekiyor. Yapılanları, yaşananları, toprağa düşen canları küçümsemeden önce vatana millete ne gibi bir faydamız var onu düşünmemiz gerekiyor. 

Ülkemle, milletimle, ay-yıldızı "bayrağı" kabul etmiş olan her ırktan kardeşimle gurur duyuyorum. Başka milletlere özenmek yerine onlardan daha iyi seviyelere gelmek için elinden geleni yapanlardan olmayı diliyorum. Çünkü Ziya Gökalp'in de dediği gibi:

Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan
Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Turan

Yayınevi: Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 488

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother