Kurt Vonnegut - Kedi Beşiği

Sesli romandan sonra ikinci farklılığı epub kitap okuyarak yaptım. Elektronik ortamda çok rahat kitap okumayı sağlayan bir format. Hepsi öyle mi bilmiyorum ama benimkinde sayfa göstergesi yoktu sadece kitabın yüzde kaçını okuduğumu anlayabiliyordum. 

Gelelim Kedi Beşiği'ne. Benim hayalimde gerçek bir kedi canlanmıştı ama küçükken ipi parmaklarımıza dolayıp değişik figürler çıkarırdık ya kedi beşiği de o modellerden birisinin adıymış.

Kitap San Lorenzo adında bir adadan bahsediyor. Bu ada o kadar verimsizdir ki kim gelip hükmetmeye kalksa hiç kimse ve hiçbir ülke itiraz etmez. Bu adayı yönetmeye karar veren son ikili, halkı yaşama tutundurmak için bir karara varırlar. Bir tanesi Bokonon denilen ve yalanlardan oluşan yeni bir din uyduracaktır diğeri de bu dini sözde yasaklayıp uyanları ölüme mahkum ederek güç gösterisi yapacaktır. 

Bizim ana kahramanımız ve kitaptaki anlatıcımız ise bir yazardır ve atom bombasını keşfeden bilim adamı hakkında yazmak için üç çocuğunun peşine düştüğünde bunlardan birinin San Lorenzo adasında yaşadığını öğrenir. Bokonon dini ile de burada tanışır. 

Öte yandan atom bombasının babası bir keşif daha yapmıştır ve adı buz-dokuz'dur. Atom bombasından bile daha tehlikeli olan bu icat büyük tehlikelere yol açabilir.

Kitabı bilim kurgu olarak niteleyebiliriz. 

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother