James Churchward - Mu Ülkesinin Çocukları

Bilinen tarihin izlerinin çok daha gerilere gittiği ama yeteri kadar araştırılmadığı iddiası yıllardır devam ediyor. Birçok arkeolog, tarihçi ve çeşitli dallardan bilim insanları bu konuda defalarca çalışmalar yapmış ve gerçekten doğruluğu yadsınamaz bulgular elde etmiş. 

Bundan 70 bin yıl öncesine dayanan bu bulgular ne yazık ki puzzle parçaları gibi dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda ve birleşmeyi bekliyor. 

Kayıp kıta Mu'yu daha önceden duymamış olabilirsiniz. İddia odur ki 10 binlerce yıl önce insanlar bu kıtada 60 milyona varan nüfusa ulaştı. İleri bir uygarlıktı ve kalabalıklaşmanın etkisiyle gemilere binip dünyanın birçok noktasına sömürgeleştirilecek ülkeler bulmaya gittiler. 

Mu dışında bir yer daha vardır aynı kaderi paylaşan; Atlantis. Çok ileri seviyede mimarlık yeteneği olan ama bir gün ve gecede haritadan silinen ada. Platon yazılarında Atlantis'ten bahseder. Birçok ülke Atlantis'in var olduğu dönemde kendi topraklarına bağlı olduğunu iddia ediyor.

Bu konu ile ilgili paylaşılabilecek çok detay var ama uzatmak istemedim :)

Bilimsel çalışmalarla tamamen kanıtlanamamış bu yüzden bazılarınca efsane kabul edilen Mu'ya merakınız varsa başlangıç kitabı olarak ideal olduğunu düşünüyorum. Ben kitabı okurken birçok belgesel ve kısa gezi videoları izleyerek, bahsi geçen bulguları araştırarak okuduklarımı daha kalıcı hale getirdim.

Yayınevi: Shambala Kitapları
Sayfa Sayısı: 224
Türkçesi: Arlene Yeniceri

Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother