Band of Brothers


Sinema tadında oldukları için mini dizileri izlemekten çok keyif alıyorum. Hem sezon sezon uzun yıllar takip etmek zorunda kalmıyoruz hem de bu tarz projeler sanki daha özenilerek yapılıyor.

 Band of Brothers izleyenlere Er Ryan'ı, oynayanlara da Call of Duty'i hatırlatacaktır. Çünkü savaş sahnelerinde ve arka plandaki seslerde oldukça büyük benzerlikler var. İlk bölümlerde 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü'nün zorlu eğitim günleri ele alınıyor. İzlerken onlarla beraber savaşa hazırlanıyor, yoruluyor, hastalanıyor ve yalnız hissediyorsunuz. Hatta Friends dizisinden tanıdığımız Ross da burada bildiğimiz Ross'dan çok farklı bir karakterle karşımıza çıkıyor. Bölüm başlarında ve sonlarında o günleri gerçekten yaşamış ve dizide de canlandırılmış kişilerin anlatımları mevcut. 

İçeriğini anlatma gereği duymuyorum zira izlemek isterseniz hali hazırda 10 bölümlük bir dizi zaten. Savaş sahneleri çok başarılı ve gereksiz Amerikan milliyetçiliği yok (var ama çok yok). Hatta askerler sık sık neden savaştıklarını sorguluyor. Daha çok askerlerin savaş esnasında yaşadıklarına yoğunlaşılmış. Zekice kurgulanmış stratejilerle gelen başarılar, kibri yüzünden başkalarının hayatını hiç eden komutanlar, ani ölümler ve mucizevi kurtuluşlar...

Yapımında 125 milyon dolar harcanmış ve çekimler 3 yıl sürmüş. Ses, görüntü, oyunculuk her şey mükemmel. Bence kesinlikle izlenmesi gereken hemen herkesi tatmin edebilecek bir televizyon serisi.


Yayınlanma tarihi: 2001
Süre: 60 dk.
Bölüm Sayısı:10


Yorumlar

En çok okunanlar

Fyodor Dostoyevski - Timsah

Jack London - Yıldız Gezgini

How I Met Your Mother